Cozonacul italian, mereu prezent pe masa romanilor

In perioada sarbatorilor pascale suntem bulversati de cadouri, de mese copioase si de multi musafiri care ne trec pragul pentru a ne ura un Paste Fericit. Inaintea sarbatorii cu totii suntem preocupati de ceea ce vom pregati, dar si de modul cum vom aranja festinul. Desi pare usor la prima vedere, pentru gospodine este greu uneori sa petreaca atat de mult timp in bucatarie. Dar fiindca orice problema are si o solutie, noi am descoperit o alternativa care ne poate scapa de stresul pregatirii meselor. Vorbim despre cosuri cadou de paste care sa contina produse atent selectate si rafinate precum cozonacul italian.

Cunoscut si dupa denumirea de Panettone, cozonacul italian este tot mai intalnit astazi pe mesele romanilor, mai ales in perioada sarbatorilor. Fie ca vorbim de Paste sau de Craciun, romanii tendinta sa exagereze cu mancarea si sa faca excese care le pot provoca disconfort ulterior. Tocmai din acest motiv, prajiturile cremoase pot fi inlocuite cu un cozonac umplut cu fructe uscate si putina ciocolata. Astfel, panettone poate fi considerat o minunata prajitura cu aluatul pufos preparat dupa o retata italiana care poate fi servit dimineata, fie cu o cana de cafea cu lapte sau seara cu un pahar de vin. 

Se pare ca si romanii au inceput sa consume aceasta prajitura care este satioasa si usoara. Pe langa acest produs, nu avem cum sa uitam vinul, bautura spefica perioadei. Preparatele care au un continut mai mare de grasime: fripuri sau diferite branzeturi, trebuie sa fie consumate cu un pahar de vin mai aspru.


De acum Pastele este asteptat, pentru ca dispunem de un pachet care ne ofera produsele potrivite pentru a ne satisface papilele gustative. Timpul petrecut in bucatarie poate fi uitat, iar noi suntem multumiti de alegerea noastra. Daca nu suntem prea siguri de gusturile celor dragi, putem sa le oferim acest pachet, deoarece ii vom surprinde mai ales prin calitatea produselor. Nu doar ca ii scutim si pe ei de o munca in plus, dar le oferim si un altfel de cozonac.