Diferenta dintre feminitate si feminism

Din punctul meu de vedere, feminitatea este o comoara de care ar trebui sa se bucure fiecare femeie. Nu se gaseste usor fiindca de obicei este ascunsa in adancul sufletului si al mintii. Cu toate acestea, orice femeie trebuie sa stie ca feminitatea nu este o insusire proprie, ci este un bun dat de la natura care trebuie valorificat. In schimb, feminismul este un concept care nu ar trebui sa mai fie actual. El a luat nastere ca reactie la societatea patriarhala in care barbatii aveau mai multe drepturi decat femeile.

Din fericire, acest lucru nu mai este de actualitate, cel putin in tarile civilizate. Cu toate acestea, in continuare exista foarte multi oameni, mai ales femei, care confunda termenul de feminism cu feminitatea. O mare greseala avand in vedere ca sunt doua concepte diferite care definesc lucruri diferite si genereaza atitudini total opuse.


In principiu, feminismul consta in a actiona asemenea barbatilor in anumite situatii pentru a demonstra un fapt natural: femile sunt la fel de compotente ca si barbatii. In schimb, feminitatea reprezinta exact opusul: arata ca femeile sunt diferite de barbati. Ambele lucruri sunt in schimb adevarate.

Pe majoritatea planurilor, femeile reusesc sa egaleze si chiar sa intreaca barbatii in aptitudini si in competente. Acest lucru este, sper de la sine inteles astazi. Cu toate acestea, este cat se poate de normal ca femeile sa fie diferite de barbati in comportament si in stil deoarece pe baza acestui fapt putem spune ca se realizeaza legea actractiei.


La urma urmei, aceste diferente sunt intalnite la toate speciile. :)