Piele ferma si scaderea in greutate!

Pierderea rapida in greutate este visul oricarui adept al dietelor din intreaga lume. A se bucura de o sanatate mai buna si de incredere - si sa faceti asta doar in cateva luni - este speranta oricarei persoane care incepe sa respecte o dieta sau sufera o operatie bariatrica.

Cateodata pierderea in greutate rapid este preferabila.

Poate chiar sa fie realizata daca cel ce tin dieta este doritor de a face o schimbare in stilul de viata pentru a sustine o pierdere in greutate sanatoasa. Dar cateodata, slabitul rapid duce la consecinte neprevazute. Pielea lasata este una dintre problemele de care se plang cei care au pierdut mult in greutate intr-un timp scurt. Acum ca au pierdut o asa mare cantitate de grasime, pielea lor atarna pe brate, pe spate si pe stomac. Pentru unii, este o problema de ordin estetic. Pentru altii, conduce la o incetinire a modului de mers.

In timp ce pielea lasata este un aspect negativ al pierderii rapide in greutate, exista cateva moduri de a o evita sau de a va descurca in cazul in care aceasta devine o problema.



Pierderea lenta in greutate = O piele mai ferma

Pentru inceput, puteti pierde in greutate ceva mai incet. Daca pierdeti cateva kg in plus de-a lungul anilor, si nu de-a lungul lunilor pielea se va strange usor, pentru a se adapta schimbarii. In orice caz, unii oameni sunt predispusi la a avea pielea lasata datorita varstei sau a factorilor genetici. Pentru acestia, chiar si o pierdere moderata in greutate poate duce la cute inestetice. Alti oameni s-ar putea sa fi suferit o operatie bariatrica pentru propria sanatate, iar in acest caz, slabitul lent nu mai este o optiune. Daca metoda preventiva nu fuctioneaza, exista alte moduri de a scapa de pielea lasata.
Abordarea chirurgicala

Chirurgia estetica este cea mai rapida cale de a scapa de pielea in exces.
Liftingurile bratelor si liposuctiile abdominale sunt proceduri populare pentru a scapa de piele lasata. Ambele sunt costisitoare, dar multi pacienti considera ca increderea pe care o capata dupa aceste interventii este mult mai importanta decat pretul. Daca decideti sa va faceti o operatie pentru a indeparta pielea in exces, programati o consultatie initiala in care sa va dezvaluiti asteptarile. Chirurgul va va recomanda procedurile adecvate si va arata fotografii cu pacienti de dinainte si de dupa ce au suferit aceleasi interventii pe care le doriti si voi.



Dar ce se intampla atunci cand nu ve puteti permite o operatie estetica sau aveti probleme de sanatate care va fac un candidat nepotrivit pentru astfel de proceduri? In acest caz, puteti incerca sa pierdeti mai multa grasime.

Teoria pierderii grasimii

Da, pierdeti mai multa grasime. V-ati putea gandi "Nu mai am atat grasime de pierdut! Pielea mea arata ca niste saci goi!". In cazuri extreme, ca acelea in care pacientii nu se pot misca in mod normal, piele in exces poate fi indepartata de un chirurg. Dar pentru oricine altcineva, putin mai multa grasime pierduta poate fi exact trucul de care aveti nevoie.

Teoria functioneaza asa: daca va puteti ciupi pielea de pe spatele palmei, aceasta se simte fina ca hartia. Acest fapt se datoreaza existentei unui strat subtire de grasime subcutanata. Dar daca va ciupiti stomacul sau partea anterioara a bratelor, puteti observa ca pielea lasata este mai groasa decat incazul palmei. Pierderea grasimii nu inseamna neaparat o pierdere in greutate. De fapt, daca va sporiti antrenamentele de forta pentru a dobandi masa musculara, veti obtine o crestere in greutate. Aceasta se datoraza faptului ca muschii sunt mai densi decat grasimea. Veti ajunge sa fiti mai mici, dar mai grei - mai sanatosi.



Aceasta abordare necesita rabdare si perseverenta. Ar putea trece luni sau ani pana ce va veti atinge obiectivul de a atinge un nivel mai scazut de grasime corporala. Ar putea trece la fel de mult timp inainte ca pielea voastra sa ajunga la dimensiunile anterioare. Intr-un final, metabolismul vi se va accelera mai mult ca niciodata datorita masei musculare dobandite.

Pielea lasata apare. Daca vi se intampla voua, incercati alternativele, demarand cateva cercetari si decizand ce cale veti urma. Chiar daca este metoda preventiva, cea chirurgicala sau pierdere grasimii, alegerea va va aduce mai aproape de corpul pe care vi-l doriti.