5 motive sa consumi mai des oua

Nu cu mult timp in urma, cei ce tineau diete erau sfatuiti sa evite ouale de teama continutului lor gras si al efectului negativ pe care il pot avea asupra nivelului de colesterol. Acum invatatura conventionala se schimba, cu experti atribuind intregului ou denumirea de "noua supermancare". Doctorii si-au schimbat conceptia despre oua pe baza noilor descoperiri care au dovedit ca un ou sau doua oua pe zi nu vor afecta pe majoritate oamenilor.



Aici sunt alte 5 lucruri despre nutritie care ar putea sa va schimbe felul in care luati in considerare ouale:

Faptul 1: Ouale nu va vor afecta colesterolul.

Studii recente au scutit ouale de reputatia lor proasta. Ouale contin omega-3 pentru sanatatea inimii si pentru colina. Chiar si galbenusul de ou a revenit la micul dejun; ele contin in mare parte grasimi nesaturate, care nu contribuie la cresterea colesterolului din sange. In timp ce galbenusul oului contine colesterol care te ajuta sa pierzi in greutate, mai putin de 25% din colesterolul pe care il mancam se transpune intr-un nivel mai ridicat al colesterolului din sange. De fapt, colesterolul care te ajuta sa slabesti ridica nivelul colesterolului din sange doar in cazul unei treimi dintre oameni. (Grasimile saturate si cele in exces sunt cele ce contribuie in cea mai mare masura la cresterea nivelului de colesterol si al bolilor de inima; ouale contin grasimi nesaturate pentru sanatatea inimii si vitamina B.)

Faptul 2: Ouale contin multe proteine si putine calorii.

Fiecare ou contine pana la 6 grame de proteine usor digerabile de inalta calitate. NU e de mirare ca cei ce isi antreneaza corpurile consuma albusuri de oua de ani intregi in incercarea de a creste proteinele consumate. Dar daca mancati doar albusurile, ratati o gramada din calitatile lor dietetice. S-a dovedit ca proteinele si grasimile din intregul ou scad foamea si contribuie la succesul general al dietei. De asemenea, ouale contin doar 70 de calorii fiecare. Doar un singur ou poate constitui diferenta dintre mancatul excesiv la pranz si pastrarea pozitiei pentru atingerea scopului de a pierde in greutate.



Faptul 3: Ouale sunt pline de vitamine si minerale.

Dupa cum femeile stiu de ani buni, ouale ajuta la obtinerea unui par si a unor unghii puternice si sanatoase. Ceea ce nu am realizat este ca ouale sunt aproape mancarea perfecta. Sunt o sursa excelenta de vitamina A, complexul de vitamine B, D si E. Ouale contin de asemenea mult iod, seleniu, calciu, fier si antioxidanti. De fapt, ouale contin necesarul de vitamine si minerale cu exceptia vitaminei C. Ouale proaspete de ferma contin si EPA si DHA, grasimi esentiale pentru dezvoltarea creierului care au efectul unor supermancaruri.

Faptul 4: Ouale contribuie la o stare generala de bine a corpului.

Vitaminele si grasimile nesaturate din oua ajuta la sanatatea inimii, fapt care este in mod placut ironic considerat a constitui proasta reputatie pe care ouale o aveau in trecut. Dar ouale ne ajuta corpurile in mai multe feluri. Studiile au conchis ca oul intreg imbunatateste sanatatea ochilor, dezvolta creierul, are abilitati de vindecare, ajuta functionarea nervilor si a tiroidei si controleaza greutatea. Un studiu a aratat ca oamenii care au mancat oua la micul dejun, au pierdut de doua ori mai mult in greutate decat aceia care au ratat prima masa a zilei.

Faptul 5: Ouale contin miraculosul nutrient numit colina.

Colina este un nutrient foarte important pe care multi oameni nu il consuma suficient. Asta se intampla deoarece sursele bogate in colina sunt rare. Din fericire, ouale intregi sunt surse bune si convenabile de colina. De ce este colina asa de importanta? Ne ajuta sa ne reglam creierul, sistemul nervos si functiile cardiovasculare.  Doua ore ne asigura jumatate din cantitatea zilnica recomandata de colina. Acestea sunt vesti bune pentru multi dintre noi, din moment ce studiile au aratat ca 90% dintre americani au un deficit de colina. Este important de mentionat ca ouale naturale intregi sunt mai sanatoase decat oricare oua lichide sau praful de oua.

De asemenea, nu uitati multele beneficii asupra sanatatii pe care le au ouale prin servirea lor alaturi de sunca mai grasa sau carnati. Doua oua fierte cu o felie de paine inegrala prajita si un fruct va vor ajuta sa incepeti ziua bine. Sunteti in cautarea unui mod simplu, ieftin si usor de a deveni slabi si sexi?