5 probleme pe care le poti avea in liceu

Toti tinerii se lovesc la un moment dat de tot felul de probleme specifice varstei. Oamenii sunt foarte complicati si de cele mai multe ori sunt incapabili sa inteleaga ca exista foarte multe diferente intre persoane. Tocmai de aceea, adolescentii de regula, ajung sa se confrunte cu o serie de situatii negative cauzate in primul rand de lipsa de intelegere a celor din jur.

1. Modul in care te imbraci

Daca esti rocker, cel mai probabil ai minim 10 tricouri negre pe care le schimbi (sau nu) in fiecare zi. Dintre ele, unul e cu nirvana, altul cu him, altul cu ceva trupa obscura de death metal, iar restul de 7 sunt cu Metallica. Evident, vei fi acceptat intr-un colectiv fiindca exista foarte multi oameni care se imbraca in felul acesta. Trebuie sa stii insa ca toti ceilalti (foarte multi) nu te vor accepta la fel de usor si te vor judeca tot timpul. Nici macar un tricou cu Iris n-o sa te ajute foarte mult in acest sens.

2. Modul in care gandesti

Aici, parintii sunt cei care vor avea o problema cu tine. Deoarece esti intr-o perioada de tranzitie in care lumea pare putin diferita de cum o stiai, vei incepe sa-ti creezi propria personalitate, iar asta e un lucru bun. Pentru parinti insa va fi mai greu sa se obisnuiasca cu aceasta noua personalitate a ta deoarece ei te stiu inca de cand erai un prunc care gangurea non-sensuri si abia putea fi considerat o persoana. De aceea, parintilor le va lua putin mai mult sa-ti accepte noul mod de a vedea lucrurile si de a-ti oferi independenta pe care la un moment dat, fie ca vrei, fie ca nu, va trebui sa ti-o castigi.

3. Muzica pe care o asculti

Muzica e ca fotbalul, politica si religia. Nu poti sa alegi un gen mai bun decat altul. Exista doar ce-ti place tie si atat. Totusi, foarte multi oameni din jurul tau te vor judeca pentru ce asculti, cand asculti si cum asculti. Nu le da prea multa importanta fiindca cel mai probabil intr-un final isi vor da seama ca si ei sunt la fel si ca nu e bine ce fac.

4. Persoanele cu care iesi

Acesta este un aspect important pe care trebuie sa-l iei in calcul in perioada adolescentei. Deoarece abia acum iti pui bazele propriei personalitati, tinzi sa fii foarte usor influentabil, iar persoanele cu care te inconjori capata un rol decisiv in viata ta. Tocmai de aceea, in adolescenta vei fi mult mai des criticat pentru prietenii pe care-i ai.

5. Locurile pe care le frecventezi

Pentru ca abia acum incepi sa iesi, va trebui sa fii foarte atent cand iti alegi localul preferat sau zona prin care te vei plimba cel mai des. Exista lucruri care nu sunt atat de dezirabile social si care iti pot crea adevarate probleme de integrare.

Voi ce parere aveti despre acest subiect?