In primul rand, exista extrem de multe tipuri de ceaiuri si fiecare dintre ele detine o serie de proprietati benefice despre care este bine sa ne interesam in amanunt. Dintre acestea, putem aminti ceaiul de tei, ceaiul verde, ceaiul de sunatoare, ceaiul de coada soricelului, ceaiul de menta, etc. Spre exemplu, ceaiul de sunatoare este considerat responsabil de cantitatea de serotonina din creier, o substanta care este supranumita si hormonul fericirii.
In al doilea rand, marele avantaj al ceaiurilor consta in accesibilitate, atat din punct de vedere al preturilor, cat si din punct de vedere al modului in care sunt obtinute. Natura ne pune la dispozitie toate plantele de care avem nevoie pentru sanatatea noastra si pe care ni le putem procura extrem de simplu pentru a le transforma in ceai.
Pe de alta parte, ceaiurile pot fi si un mod eficient de a te relaxa, ele fiind considerate de altfel adevarate pretexte pentru socializare. In Marea Britanie, consumul de ceai este mai mult decat o forma de tratament; este o traditie cat se poate de respectata si de valorificata.
In concluzie, daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile ceaiurilor iti recomandam sa cauti informatiile valoroase de pe internet, dar diversele carti de specialitate care au o anumita autoritate. O alta metoda de a te informa corect in legatura cu proprietatile ceaiurilor este contactarea directa a medicului tau sau chiar prin intermediul farmaciilor din proximitate.