De ce egalitatea dintre sexe e mai importanta ca oricand

De foarte mult timp drepturile femeilor au fost ignorate in multe sisteme politice, inclusiv cele mai reprezentative pentru democratie. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Germania ori Franta au oferit drepturi de vot egale pentru femei la fel ca si pentru barbati de abia acum aproximativ o suta de ani. Revolutia drepturilor egale a starnit din ce in ce mai mult lumea astfel ca drepturile de baza ale omului sunt acum foarte respectate si atent controlate la nivel mondial.


Lupta pentru o cauza dreapta

Toti ne nastem egali, asta nu o poate disputa nimeni, asa ca de ce sa nu avem aceleasi drepturi si responsabilitati? Dreptul la vot, la libera exprimare sau la o educatie justa si un salariu echilibrat fata de medie sunt doar cateva dintre ariile in care eforturile feministe sunt indreptate mereu. Si asta pe buna dreptate, deoarece inca mai exista foarte multe culturi cum este cea din Japonia in care femeile sunt privite a fi inferioare barbatilor.


Miscarile pentru drepturi egale

Egalitatea in drepturi presupune sanse egale si nondiscriminare in toate modurile posibile. Fiecare trebuie sa lupte pentru o lume mai buna in care fiecare persoana este respectata la fel ca si cea de langa ea indiferent de sex, religie, cultura sau orientare politica.