Stiluri in care iti poti decora locuinta

Designul interior a ajuns sa fie o arta si un fel de a-ti exprima creativitatea si personalitatea cu mult timp in urma. Modalitatile in care iti poti decora casa sunt nenumarate, fie ca apelezi la un specialist sau decizi sa faci asta de unul singur.

Daca nu esti hotarat ce stil sa alegi pentru a-ti decora locuinta, noi iti prezentam cateva din cele mai cunoscute tipuri de design interior.

Stilul minimalist
Se remarca prin simplitate, elemente albe, spatii luminoase si obiecte minime de mobilier. Ideea designului minimalist este de a simplifica spatiile de locuit, fara a adauga elemente decorative.


Stilul Art Deco
Acest tip de design interior se concentreaza asupra decoratiunilor si a graficii, punandu-si amprenta in special pe mobila si obiecte personale. In momentul aparitiei, era considerat un stil extravagant si luxos, dar pe parcurs trasaturile lui caracteristice au fost transmise in liniile de productie in masa.

Stilul modern
Amenajarile interioare in stil modern sunt perfecte pentru spatiile mici. La baza designului interior modern sta lipsa accesoriilor si a decoratiilor inutile. Suprafetele liniare, simple si culorile neutre sunt caracteristice acestui tip de decor interior.

Stilul clasic
Un tip de design interior destul de incarcat si complex in momentul aparitiei lui, stilul clasic s-a adaptat la tendintele zilelor noastre. Cuvantul prin care am putea caracteriza acest stil este "eleganta". Mobilierul este recunoscut pentru calitatea lui, designul deosebit si aspectul rafinat. Materialul cel mai folosit este lemnul, singurul lucru care difera in zilele noastre fiind paleta cromatica. Culorile deschise au inlocuit nuantele de maro si roscat.

Stilul suedez
Este cunoscut pentru felul in care pune in valoare spatiile mici, prin folosirea culorilor deschise, in special alb. Mobilierul este caracterizat de linii drepte delicate, lipsa decoratiunilor si folosirea materialelor naturale.


Stilul contemporan
Interioarele contemporane sunt confortabile si primitoare, fara a fi aglomerate. Caracteristica principala este unicitatea si individualitatea. Stilul contemporan nu este unul restrictiv, mai ales cand vorbim de culorile folosite.


Alege stilul preferat de tine sau schimba felul in care arata casa ta folosind decoratiuni si mobilier specifice unui anumit tip de design interior.