Top 10 greseli facute in ideea pierderii in greutate

Petreci ore in sir pe banda de alergat in fiecare zi, dar tot nu slabesti? Te-ai intrebat ce faci gresit?

Daca da, ia notite: nu e neaparat necesar sa lucrezi mai mult, doar mai destept! Pierderea de grasimi vine ca un rezultat al proportionarii corecte de calorii, exercitii cardio, rata ritmului cardiac si antrenatul mult. Sa faci cantitatea corecta din fiecare necesita practica si greselile sunt comune.

Sa aruncam o privire la 10 cele mai comune greseli pe care oamenii le fac in ideea de a slabi prin exercitii:

Greseala 1: Sa nu faci totul dupa un program.
Stii ca vrei sa slabesti, dar ce cale alegi ca sa iti atingi scopul? Aceasta este o decizie importanta, asa ca nu incerca sa pierzi in greutate fara o anumita strategie. Pentru a lucra corect trebuie sa combini cardio, construirea musculaturii, exercitii de forta.  



Greseala 2: Sa nu iei in considerare detaliile.
Acuma ca ti-ai facut un plan, cum il vei aplica? La ce ora vei lucra si cand? Cat va dura fiecare sesiune? Cate greutati vei ridica si de cate ori vei repeta? Cum vei face rost de bani pentru haine specifice, echipament si mancaruri sanatoase? Avand un plan este doar inceputul; trebuie sa lucrezi la detalii foarte bine.

Greseala 3: Nestabilirea obiectivelor concrete.
Slabitul este un ideal bun, dar vag. Stabilindu-ti mai multe scopuri, poti simti un sentiment de realizare al scopurilor prin inregistrarea progresului tau fata de scopul final. De exemplu, poti sa stabilesti sa pierzi 1 kg sau 1% din grasimea corpului in fiecare saptamana. Sau poti stabili un scop de a lucra de 6 ori pe saptamana. De fiecare data cand reusesti, te apropii mai mult de tinta finala.

Greseala 4: Prea mult cardio.
Ai simtit vreodata ca alergi in cerc si nu ajungi nicaieri? Se poate sa te bazezi prea mult pe cardio. Incearca sa scazi exercitiile cardio la jumatate decat rutina ta si sa petreci mai mult timp facand exercitii de rezistenta. Vei arde calorii in timpul exercitiilor, iar masa musculara care va creste va arde si mai multe calorii chiar si in pauza.



Greseala  5: Presupui ca exercitiile vor compensa faptul ca mananci peste limita.
Exercitiile regulate sunt un lucru minunat, dar nu vor reusi cu mancatul incorect. Urmeaza o anumita alimentatie si nu va trebui sa lucrezi pana nu mai poti doar pentru a arde caloriile in plus.

Greseala 6: Sa nu te odihnesti intre seturile de exercitii de forta.
Ridicarea de greutati si exercitiile de rezistenta obosesc muschii in asa fel incat ei vor trebuie sa se refaca mai puternic decat ca inainte. Oricum, daca antrenezi acelasi grup de muschi in fiecare zi, nu va avea timpul suficient sa se refaca. Combina exercitiile de forta concentrandu-te pe brate si umeri intr-o zi, urmatoare zi la piept si picioarele la urma. Rezultatul va fi muschi puternici care continua sa arda calorii toata ziua.

Greseala 7: Sa sari peste antrenamente.
Ai avut o noapte grea, o zi stresanta, o saptamana grea. Ar fi atat de bine sa iti amani antrenamentul pentru urmatoarea zi, dar nu o face! Antrenamentul de pierdere al caloriilor te va face sa te simti mult mai bine. Antrenamentele incurajeaza corpul sa elibereze endorfine, care ne fac sa ne simtim mult mai relaxati. Sa lucrezi este un mod minunat de a contracara cu stresul. In plus, sa iti faci din asta o rutina iti va da un sentiment de realizare si te va aduce mai aproape de scopul tau.



Greseala 8: Sa ramai blocat.
Corpul uman este foarte adaptabil. Acest lucru este minunat din perspectiva evolutionista, dar necesita un schimb in rutina ta de lucru. Tine-ti corpul departe de a se complace cu el insusi prin adaugarea a mai multor exercitii de forta la rutina ta. Lucreaza un grup de muschi diferit. Variaza intensitatea exercitiilor cardio sau lungeste antrenamentul. Ideea este sa iti mentii corpul destul de confuz in asa fel incat acesta sa arda calorii la eficienta maxima.

Greseala 9: Sa iti neglijezi zonele slabe ale corpului.
Tuturor ne place sa facem lucruri la care suntem buni. Daca esti mai puternic in partea de sus a corpului, te vei bucura mai mult de exrcitiile de brate decat de cele pentru picioare sau bazin. Daca esti foarte rezistent, s-ar putea sa preferi exercitiile de cardio la un nivel scazut. Dar niciodata nu te vei imbunatati daca nu lucrezi si zonele sensibile la fel de mult. Ia-o incet, si aminteste-ti ca nimeni nu incepe lucrul cu zona in care este cel mai puternic. Fiecare trebuie sa lucreze pentru a isi completa lipsurile. Cheia e sa te mentii, chiar daca este greu. Aminteste-ti: "Durerea este slabiciunea care abandoneaza corpul."

Greseala 10: Sa fii dependent de aparate.
Aparatele sunt foarte convenabile, dar nu te baza prea mult pe ele. Corpul tau are nevoie de varietate daca vrei sa arzi maximul de calorii. In loc sa lucrezi foarte mult la banda, du-te la o plimbare prin cartier. In loc de un aparat pentru abdomene, treci pe podea si fa niste exercitii pentru bazin. In loc sa te pliezi la un aparat, provoaca-te singur cu niste greutati libere. Vei fi surprins sa vezi cat de mult te bucuri de un mod mai natural in a pierde in greutate.
Stii ca vizualizarea este un instrument puternic in atingerea a tot ceea ce iti doresti in viata?