Cum sa te feresti de tentatii pentru a slabi


Cei apropiati noua ne vor binele, dar reusesc sa faca exact contrariul cand insista sa mai luam macar o inghititura. Urasc sa ne vada defavorizati si de aceea ne permit sa mancam alimente nesanatoase atunci cand noi vrem sa facem asta. Sau alteori ne ajuta sa vedem ce oportunitati avem , spunand ca meritam un mic "bonus", si ca daca mancam doar o singura data, nu va insemna nimic.

Este incredibil de greu sa rezisti in fata unei asemenea tentatii. Cea mai corecta abordare este sa ai o discutie deschisa cu cei dragi. Spune-le ca apreciezi grija lor, dar ca ai nevoie de ajutorul lor mai mult decat de o a doua felie de placinta.

Organizeaza-ti acele ocazionale "zile in care poti trisa", cum ar fi zilele de nastere, cand iti vei permite sa fii putin mai indulgent. In acest mod, familia si prietenii tai vor sti cand sa iti ofere "bonusul" si cand sa pastreze linistea.

Nu e usor nici sa iti faci noi obiceiuri, dar nici sa scapi de cele vechi!
In cele din urma, dureaza ceva timp pana sa te inveti cu o viata sanatoasa. Cand incepi lupta cu kilogramele in plus, s-ar putea sa te simti ca intr-un adevarat razboi, deoarece trebuie sa infrunti ani intregi de comportament nesanatos.

Incepe prin a face schimbari mici. In loc sa te uiti la televizor dupa cina, inregistreaza-ti emisiunile preferate si mergi la o plimbare. Inlocuieste alimentele bogate in grasimi cu echivalentii lor mai slabi. In timp, te vei obisnui cu aceste schimbari si vei fi capabil sa faci mai multe fara a-ti pune in pericol efortul de a pierde in greutate.

Multe diete nu dau rezultate pentru ca cei care le tin fac prea multe schimbari drastice, intr-un timp scurt, apoi decid ca nu pot trai cu noul program. Aminteste-ti, acestea sunt schimbari constante, nu rapide. Simte-te pregatit sa incepi un stil de viata sanatos, care va dura pentru o viata.