Cum sa te feresti de tentatii pentru a slabi


Cei apropiati noua ne vor binele, dar reusesc sa faca exact contrariul cand insista sa mai luam macar o inghititura. Urasc sa ne vada defavorizati si de aceea ne permit sa mancam alimente nesanatoase atunci cand noi vrem sa facem asta. Sau alteori ne ajuta sa vedem ce oportunitati avem , spunand ca meritam un mic "bonus", si ca daca mancam doar o singura data, nu va insemna nimic.

Este incredibil de greu sa rezisti in fata unei asemenea tentatii. Cea mai corecta abordare este sa ai o discutie deschisa cu cei dragi. Spune-le ca apreciezi grija lor, dar ca ai nevoie de ajutorul lor mai mult decat de o a doua felie de placinta.

Organizeaza-ti acele ocazionale "zile in care poti trisa", cum ar fi zilele de nastere, cand iti vei permite sa fii putin mai indulgent. In acest mod, familia si prietenii tai vor sti cand sa iti ofere "bonusul" si cand sa pastreze linistea.

Nu e usor nici sa iti faci noi obiceiuri, dar nici sa scapi de cele vechi!
In cele din urma, dureaza ceva timp pana sa te inveti cu o viata sanatoasa. Cand incepi lupta cu kilogramele in plus, s-ar putea sa te simti ca intr-un adevarat razboi, deoarece trebuie sa infrunti ani intregi de comportament nesanatos.

Incepe prin a face schimbari mici. In loc sa te uiti la televizor dupa cina, inregistreaza-ti emisiunile preferate si mergi la o plimbare. Inlocuieste alimentele bogate in grasimi cu echivalentii lor mai slabi. In timp, te vei obisnui cu aceste schimbari si vei fi capabil sa faci mai multe fara a-ti pune in pericol efortul de a pierde in greutate.

Multe diete nu dau rezultate pentru ca cei care le tin fac prea multe schimbari drastice, intr-un timp scurt, apoi decid ca nu pot trai cu noul program. Aminteste-ti, acestea sunt schimbari constante, nu rapide. Simte-te pregatit sa incepi un stil de viata sanatos, care va dura pentru o viata.

De ce este foarte greu sa slabesti?

Ti-ar placea sa obtii rezultate uimitoare in incercarea ta de a pierde in greutate, pacalindu-ti organismul si manancand tot ceea ce iti doresti?
Acum poti face asta cu Slim and Fit

Toti suntem constienti ca mentinerea unei greutati normale este cruciala pentru sanatatea organismului. Asadar, de ce este atat de greu sa pierdem kilogramele in plus pe care le avem? (pana la urma, nu e deloc greu sa le castigam).

Responsabilitatea personala joaca un rol important, dar s-ar putea sa fii surprins cand vei afla cativa dintre factorii cotidieni care saboteaza eforturile tale de a pierde in greutate.

Motivul 1: Gasirea unei diete adecvate poate fi un subiect delicat.
In timp ce Asociatia Americana a Inimii recomanda o dieta slaba in grasimi, multe persoane care tin regim nu mai beneficiaza de acea satietate naturala pe care grasimile o aduc. Carbohidratii sunt un alt subiect controversat.

Cei care tin diete au ajuns la concluzia ca efectul unui consum ridicat de carbohidrati este o pofta de mancare din ce in ce mai mare. Pe de alta parte,  dietele sarace in carbohidrati ii pot face pe oameni sa se simta lipsiti de vitalitate si chiar depresivi.

Doctorul Frank Sacks si asociatii acestuia de la Scoala de Sanatate Publica din Harvard au realizat un studiu care a comparat patru tipuri de diete: cele bogate in carbohidrati, cele bogate in grasimi, in proteine si dietele sarace in grasimi. Rezultatul studiului? Potrivit lui Sacks, "Niciuna dintre aceste diete nu este neaparat mai eficienta decat oricare alta dieta."

Ideea principala este urmatoarea: arzand mai multe calorii decat consumi vei pierde in greutate, indiferent de mancarurile din care iei acele calorii. In orice caz, pentru o sanatate optima, ar trebui sa alegi o dieta echilibrata pe care o poti accepta si tolera pentru restul vietii.

Motivul 2: Mijloacele de informare in masa transmit mesaje contradictorii despre diete si despre sanatate.
Revistele pentru femei sunt celebre pentru publicatii despre cele mai recente tendinte in materie de slabit, in timp ce pe o pagina alaturata este infatisata o poza cu un delicios tort de ciocolata.
Acesta nu este singurul mod in care mass-media transmite informatii eronate despre sanatatea noastra. Ai fost vreodata indus in eroare de numeroasele studii legate de pierderea in greutate din cadrul stirilor, studii ale caror rezultate sunt mai mult decat contradictorii?

Daca ti s-a intamplat asta, nu esti singurul. Cu atat de multe informatii, este aproape imposibil sa stii ce sfat ar trebui sa urmezi. Problema cu numeroasele studii pe care le citesti este aceea ca intelesul lor este hiper-amplificat prin intermediul mass-media.

De exemplu, un studiu recent a sugerat ca femeile in varsta de peste 50 de ani ar trebui sa faca mai mult de 30 de minute de exercitii fizice zilnic, pentru a compensa metabolismul incetinit al organismului. Titlul acestui articol parea sa tipe asurzitor: "Femeile trebuie sa faca exercitii timp de o ora in fiecare zi, pentru a evita surplusul de kilograme!" Un titlu nu doar demoralizator, dar si incorect.
Cea mai buna atitudine este sa ignoram ceea ce pare senzational si sa avem incredere in sfaturile primite de la doctori sau de la alti experti in domeniu.

Motivul 3: Industria alimentara te face sa gresesti.
Cu atat de multi oameni ducand o viata agitata, nu este de mirare ca deseori alegem sa luam cina in oras din comoditate. In orice caz, fast-food-urile si restaurantele reprezinta teritorii periculoase pentru cei care tin dieta.

Majoritatea fast-food-urilor sunt bogate in grasimi si in sodiu, dar foarte sarace in nutrimenti adevarati. Toate acestea duc la o lipsa acuta de calorii care ne lasa organismele subnutrite chiar si atunci cand greutatea si presiunea sangelui cresc.

Adevarul trist este ca grasimile si zaharul au un impact evident asupra activitatii cerebrale a omului. Aceste mancaruri pot duce aproape inevitabil la dependenta.

Adauga regimului tau un potentiator de aroma, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, utilizeaza cele mai mari portii din istoria omenirii si vei avea reteta pentru un dezatru alimentar! Solutia evidenta este sa iti pregatesti propria mancare din alimente proaspete, consumand cat mai putine produse procesate. Daca trebuie sa mananci in oras, alege o portie mai mica. Unii dintre meseni se satura pe jumatate doar dupa ce si-au mancat aperitivul. Altii comanda mese pentru copii in locul portiilor nesanatoase pentru adulti oferite de lanturile de fast-food-uri. Ca un beneficiu in plus, mesele pentru copii includ alimente mai sanatoase, cum ar fi fructe proaspete in locul cartofilor prajiti.